ACC Europe 4.-6.2.2018

Kohtaamisia, päätöksiä ja yllätyshymy

On aikainen aamu Helsinki-Vantaalla 4.2.2018, kun matka ACC Euroopan kokoukseen Englantiin alkaa. Vaaleanpunainen juova horisontissa luo valoaan pimeyteen. Lentokoneen siipiin ruiskutetaan jäänestoa ennen nousukiitoa. Kohta olemmekin jo taivaalla.

Lento saapuu Englantiin. Heathrow’n yläpuolella kaarramme ympyrää ja katselemme maisemia ikkunasta jonkin aikaa ennen laskuluvan saamista. Koneen kapteeni kertoo väliaikatietoja ja kehottaa matkustajia katselemaan maisemia, Windsorin linnakin näkyy ikkunasta. Lopulta laskeudumme, kävelemme kohti passintarkastusta ja matkatavaralinjastoa. Saavumme juna-asemalle, josta ostamme liput Broxbourneen. Matkalla kuljemme erinäisiä portaita ylös-alas, vaihdamme metroon ja junaan. Käymme syömässä väliaseman lähistöllä paikallisessa pubissa, jossa testaamme gluteenittoman ja vegaanin ruokavalion. Fish &Chips vegaaniversio on oikein maukasta. Pubissa oli aamupäivällä hyvin väljää. Kiinnitän huomiota kahteen parrakkaaseen ja rotevaan mieheen, jotka tilaavat itselleen teetä. Se saapuu pöytään siroissa, koristeellisissa kupeissa teekannun kera. Huomaa, että olemme Englannissa. Teetä on tarjolla kauniisti katettuna jopa pubissa. Matka jatkuu.

Saavumme Broxbourneen. Tästä on vielä lyhyt matka kristilliseen konferenssikeskukseen. Rautatieaseman ulkopuolella parkkipaikan laidalla on pieni koppi, jonka virkailija koputtaa ikkunalasia ohi kävellessämme ja viittoo meidät takaisin kopille. Ahaa, taksi tilataankin kopista sukunimellä. Virkailijalle kerrotaan mihin taksilla haluamme: ”High Leigh Conference Center, please.” Tämän jälkeen saamme neuvon ottaa jonosta ”sinisen” taksin. Lopulta saavumme perille kauniiseen englantilaiseen vuonna 1853 rakennettuun kartanotyyliseen rakennukseen, jonka viimeisin yksityinen omistaja oli ollut kristitty pankkiiri. Hänen kuoltuaan rakennuksen oli ostanut kristillinen konferenssikeskus 1921. Majoituspaikkoja heillä on 220 hengelle ja useita tiloja erilaisille kokoonpanoille. Paikassa oli oma kappeli, rukoushuone ja useita rakennuksia, joita yhdistivät erilaiset katetut käytävät, kaunis puutarha, suihkulähde ja lampi. Kevään ensikukkien varret olivat jo 15 senttisiä, ulkona kävi kylmä viima, aurinko paistoi hetkittäin ja ruoho viheriöi. Välillä meidät yllätti pieni, hetkittäinen sadekuuro. Lähistöllä laidunsivat lehmät ja lehtimetsässä kasvoi ainakin tammia. Postimies Pate ajeli punaisella autollaan ja tervehti meitä kädenheilautuksella ohi mennessään. 

ACC Euroopan kokouksiin osallistui 13 edustajaa useasta Euroopan maasta: Suomesta, Saksasta, Italiasta, Ranskasta, Englannista ja Belgiasta. Samaan aikaan ACC Euroopan kokousten kanssa High Leigh -konferenssikeskuksessa oli ainakin Eritrean kirkon johtajia, katolisen kirkon johtoa ja paikallisen baptistikirkon työntekijöitä. ACC Euroopan kokousilta aloitetaan henkilökohtaisten kuulumisten vaihdolla ja myöhäisellä päivällisellä. Välillä joku osallistujista keskeyttää toisen kerronnan ja sanoo rukoilevansa toisen aiheiden ja perheen puolesta, huumorikin kukkii joukossa. Seuraavana aamuna jatkettiin maakohtaisilla raporteilla, terveisillä ja kuulumisilla. Lisäksi saatiin kirjalliset raportit ACC:n työstä kolmessa muussa maassa: Romaniassa, Ukrainassa ja Kroatiassa, joiden edustajat eivät päässeet tulemaan Englantiin. Puolasta ei kuultu raporttia, jonne yhteys on aiemmin ollut hyvä. Kaikki kokousvieraat edustivat oman maansa ACC:ta. Kokouskieliä on kaksi: ranska ja englanti. Tämä antaa oman vivahteensa kokousten kulkuun ja puheensorinaan. Suomalaiselle monikulttuurinen kokouskäytäntö asettaa omat haasteensa esimerkiksi päätösten suhteen, on kehdattava kysyä ja pyytää tarkennusta eri asioissa, jos ei ehdi pysyä kärryllä kaikesta. Kokouksessa on mukana myös tulkki, joka puhuu englantia ja ranskaa. Uusia jäseniä kokoukseen osallistui saksankielisestä Sveitsistä, Italiasta ja Englannista aiemmin olleiden edustajien rinnalla. Tämä tuo lisää mielenkiintoa ja jatkuvuutta eri maiden työhön. Uusia kontakteja luodaan ja vanhoja vahvistetaan.

Edellinen ACC Euroopan presidentti/puheenjohtaja on ollut ranskalainen Jacques Poujoul, joka hoiti tehtävää viimeiset yhdeksän vuotta. Hän sai kiitokseksi pitkäaikaisesta työstään kortin ja polkupyörämalliset kirjatuet. Uudeksi puheenjohtajaksi/presidentiksi valittiin saksalainen 51-vuotias Nicola Berstecher. Hän on naimisissa Simonin kanssa. Heillä on neljä aikuista lasta ja kolme lasten lasta. Nicola on psykoterapeutti, ohjaaja ja työnohjaaja sekä ratsastusterapeutti. Hän on toiminut Saksan ACC:n johtajana 2,5 vuotta ja jatkaa tässä tehtävässä edelleen.
ACC Euroopan kokouksissa päätettiin myös perustaa ACC:n eri maita silmällä pitäen dropbox, jossa kukin maa voi jakaa materiaalejaan ja tiedottaa toiminnastaan muille yhteiseksi hyväksi. Lisäksi päätettiin, että jokainen maa laittaa oman organisaatiokaavionsa toisilleen nähtäväksi. Kokouksissa keskityttiin tulevaisuuteen. Viimeisenä kokousaamuna puhuttiin kutsumuksesta ja vietettiin ehtoollista yhdessä. Meidät on kutsuttu elämään kutsumuksemme arvon mukaista elämää, nöyryydessä, rakkaudessa ja pitkämielisyydessä (Ef. 4:1-11). Se on vastuullista ja toivorikasta elämää. Kullakin on oma tehtävänsä tässä maailmassa. Jaamme asioita, tuemme toisiamme, olemme ystävällisiä ja ymmärtäviä. Meidän tulee hoitaa oma osamme tiimissä, työssä, todistuksessa ja siunata kanssamatkaajiamme. Päätimme kokoukset yhteiseen rukoukseen ja lounaaseen.

Paluumatkalla lentokentälle metrossa seistessämme viereisellä penkillä istui mies lukien iPadiltaan Olive Tree Bible Appin tarjoamaa raamattusovellusta kohdasta 2 Kor. 8. Pois lähtiessämme käännyin hänen puoleensa ja toivotin siunattua päivää. Hän kohotti yllättyneenä katseensa ja hymyili. Pari muutakin ihmistä yhtyy hymyyn.

Mikä Sinut yllätti ja saa hymyilemään tänään? 
Siunausta, iloa ja kaikkea hyvää päivääsi!

Kylli ja Veli-Pekka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *