Suomen ACC:n X konferenssi- ja koulutustapahtuman 26.-28.1.2024 ilmoittautuminen on avattu. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet saat konferenssisivuiltamme. Löydät ne myös ylävalikosta Palvelut -päävalikon alta.

SYKSYN WEBINAARIt, OPINTOPIIRIT JA OLKKARIT ovat käynnistyneet, tarkemmat tiedot saat webinaarisivulta.

13.9 klo 19-20,30 Leena Junnila, sielunhoidon kouluttaja MMK
Miten ohjata asiakasta, kun tällä on ongelmia suhteessaan lapseen tai nuoreen, joka näyttää luisuvan pois vanhemman vaikutuspiiristä? Miten auttaa uupunutta vanhempaa? Pohjautuu pääosin kirjaan:
Neufeld&Mate’, Hold On to Your Kids – Why Parents Need to Matter More Than Peers?

Opintopiiri ACC:n jäsenille 20.9 klo 19-20.30


24.10.23 klo 19-20.30 Päivimaria Kuivamäki, psykologi, lasten psykoterapeutti
Digitaalinen maailma lapsen ja nuoren kehityksen esteenä ja edistäjänä

Opintopiiri jäsenille 31.10.2023 klo 19-20.30


15.11.2023 prof Larry ja Susan Wagner (USA), tulkkina Ulla Dahlen
Working through marital [relationship] dynamics when only one spouse is in therapy.
Kun terapiaan tulee vain toinen puolisoista kun kyseessä on parisuhdeongelma

Opintopiiri jäsenille 22.11.2023 klo 19-20.30


OLKKARIT ACCn jäsenille . Olkkari on rento tunnin kohtaaminen. Olkkarissa on tarkoitus olla yhdessä kahvikupin ääressä, tutustua, keskustella alustuksen pohjalta pienryhmissä – ja näin harjoittaa matalan kynnyksen yhteyttä ja vertaistukea. Lyhyet alustuksen tarjoavat työkaluja omaan elämään ja asiakastyöhön. Olkkareita luotsaavat Kylli Niemelä ja Ulla Dahlen.
Ke 30.8 klo 14-15
To 7.12 klo 18-19

Tarjontaa jäsenistöltä valikkoa on uudistettu. Tarjonnan eri lajit on sijoitettu selkeyden vuoksi kukin omalle sivulleen. Katsopa tarjontaa tarjolla olevista koulutuksista , jäsenistön kirjoista sekä koulutusmateriaaleista ja palveluista. Eri tarjontalajeihin pääsee myös suoraan etusivulta viemällä kursori Palvelut -valikossa olevan Tarjontaa jäsenistöltä alavalikon päälle. Voit myös käydä kurkkaamassa: https://www.accfinland.org/tarjontaa-jasenistolta/

Uutuutena mm. Outi Peltoniemen uusi kirja narsismista ja Eeva Vainion kirja “Terapeuttinen sielunhoito”! Koulutuksissa myös Elijah ry:n uudet verkko- ja monimuotokoulutukset Muuttumisesta!

UUTTA TULOSSA!

Kristityt Yhdessä ry ja Suomen ACC toteuttavat yhteistyönä Radio Deissä koko syksyn kestävän ohjelmasarjan Mielenhuoltoa. Ohjelman jaksot lähetetään 4.9.2023 alkaen maanantaisin klo 21.40 ja lauantaisin klo 18.03 (uusinta). Ohjelma on myös kuunneltavissa Dei Plus’n kautta. Viikoittain toistuvassa ohjelmassa käsitellään 16 eri teemaa. Mukana on joka kerta keskustelemassa kaksi terapeuttia, jotka myös vastaavat kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Suomen ACC:sta avainhenkilönä on Saara Kinnunen, terapeutit ovat pääosin ACC:n akkreditoimia kristillisiä terapeutteja. Lisätietoa ohjelmasarjasta, sen teemoista ja ajankohdista saat Radio Dein sivuilta.

Ensimmäiset sielunhoitoterapeuttien työnohjaajat valmistuivat

Kolme Suomen ACC:n akkreditoimaa terapeuttisen sielunhoidon koulutustahoa järjesti 20 op täydennyskoulutuksen työnohjausta tekeville. Painopisteenä oli hengellisyyden integroiminen työnohjaukseen. Koulutetut toimivat mielellään sielunhoitoterapeuttien työnohjaajina.

Suomen ACC:n suositus on, että sielunhoitoterapiatyötä tekevillä on yksi tunti kuukaudessa työnohjausta. Jos asiakkaita on vähäinen määrä, silloin suositus on tunti kahdeksaa asiakasistuntoa kohti. Riittävä työnohjaus on akkreditoinnin edellytys.

Luettelo työnohjaajista oheistietoineen löytyy tästä. Osa työnohjaajista antaa myös koulutukseen kuuluvaa sielunhoitoterapiaa sielunhoitoterapiaa opiskeleville.

WEBINAARIT 2023: kevään viimeinen on pidetty toukokuussa, syksyllä jatketaan

Webinaarit keväälle 2023 alkaen klo 19 olivat seuraavat (tarkempaa tietoa kuvineen saat webinaarivalikosta):

30.1.2023 Vibece Möller: Blessing as Empowerment in Counseling and Psychotherapy (Siunaaminen voimaannuttavana elementtinä terapiassa). Juontaja Kristiina Virkkilä, tulkkina Ulla Dahlen. Kesto klo 19-21.

7.3.2023 Jouni Lallukka: Ahdistus – epäuskoa vai osa elämää. Hengellisyyden näkökulmia ahdistuksen hoidossa. Juontaja Marjatta Ollikainen, Kesto klo 19-20.30.

11.4.2023 Eeva Vainio: Dialoginen keskustelu (ohjaus) terapiassa. Mistä dialogisessa sekvenssianalyysissa on kyse ja miten sitä käytetään? Esittely ja demonstraatio. Juontaja Minna Reinikainen. Kesto klo 19-20.30. Harjoittelu opintopiirissä 18.4. klo 19.

10.5.2023 Marjaana Jurvainen-Broms: Transferenssi ja vastatransferenssi . Juontaja Akseli Mäkelä, kesto klo 19-20.30.

Opintopiiri jäsenille pidettiin aiemmasta poiketen vain huhtikuun webinaarin jälkeen. Ilmoittautuminen verkkokaupassa tästä

Rinnallakulkija – sarjassa Radio Deissä keskustellaan erilaisista haavoittavista teemoista, kuten traumoista, peloista ja häpeästä. Tarjolla on tietoa ja apua sekä tukea vierellä kulkemiseen, Jumalan rajattomia mahdollisuuksia unohtamatta. Jututettavina on myös useita ACC:sta tuttuja. Yllä olevasta linkistä pääset kuuntelemaan suoraan Rinnallakulkijan jaksoja.

Suomen ACC:n kannanotot translakiin ja eheytyshoitoihin ovat juuri nyt ajankohtaisia! Lue lisää.


**********

Suomen ACC:n vuosikokous 26.4.2022 on valinnut uuden hallituksen toimihenkilöineen vuosille 2022-2024. Valinnoista saat lisätietoa hallitussivulta.

UUTTA Kirjavinkkejä kollegoilta: “olen lukenut hyvän kirjan”! Sivuillemme on avattu osio, johon jäsenemme voivat jakaa vinkkejä lukemiskokemuksistaan. Sivusto löytyy suoraan tästä, avautuvalla lomakkeella voit itse lisätä uuden kirjan vinkkeihin. Kirjavinkit löytyvät myös suoraan Palveluiden alta.

Henkilökohtaisen akkreditoinnin kriteerit ja hakemuksilta edellytettävä sisältö on nyt luettavissa suoraan sivuiltamme kohdasta Akkreditointia ja sieltä osuudesta akkreditoinnin hakeminen.