“Olen lukenut hyvän kirjan

Tälle sivulle kootaan Suomen ACC:n varsinaisten ja kannattajajäsenten kokemuksia lukemistaan hyvistä kirjoista. Kirjojen toivotaan liittyvän terapiaan ja sielunhoitoon. Lähettäessään kirjavinkin ehdottaja hyväksyy nimensä julkaisemisen vinkin yhteydessä. Lomakkeella kerrotaan kirjan kirjoittaja, kirjan nimi ja tiivis perustelu vinkille (miksi kirja on hyvä).

Kirjan kansikuvan saa kannettavalla tietokoneella esiin suurempana asettamalla kursori kuvan päälle, hiiren oikealla  valitsemalla ”avaa uuteen välilehteen”, ja avaamalla ko. välilehti sivun yläreunasta. Valitettavasti kuva ei näy kännykässä.

Vinkin antajaKirjoittajaKirjaMiksi kirja on hyvä
Saara KinnunenJouni LallukkaAhdistus – epäuskoa vai osa elämää
2022 Perussanoma oy
Jos aiot lukea yhden kirjan ahdistuksesta,
se on tämä. Jouni Lallukka on tarkkanäköinen Raamatun opettaja, kokemusasiantuntija ja tietokirjailija. Helppolukuisuuden ja pätevän tietoaineksen vuoksi
kirjaa voi suositella ahdistuneen vertaistueksi, rinnallakulkijan oppaaksi ja sielunhoidon oppikirjaksi.
Erja Rautavaara-KulmalaPeter ScazzeroTunneterve hengellisyys, 2018, PäiväKirjassa käsitellään tunneterveen hengellisyyden piirteitä, tunteiden vaikutusta hengellisyyteen ja väärällä tavalla ymmärretyn Raamatunopetuksen vaikutusta hengellisyyteen. Kieli on selkeää ja käytännönläheistä yleiskieltä ja integroi luontevasti Raamatun ja psykologisen tiedon – itse sain hyviä oivalluksia. Teos toimi Kansalähetyksen Tunteiltaan terve hengellisyys -verkkokurssin kurssikirjana keväällä 2021.
Pekka SaukkolaPasi TurunenKolmiyhteinen Jumala – kolminaisuusoppi ymmärrettävästi, 2021,
Kuva ja Sana
“Kun kristitty ajattelee Jumalaa, hän ajattelee Isää, hän ajattelee Poikaa, hän ajattelee Pyhää Henkeä. Yhdessä.” Kirjassa käsitellään teemaa Raamatun ja uskontunnustusten pohjalta, harhaoppeja unohtamatta. Kirja selkeyttää omaa ajattelua ja antaa eväitä käsitellä teemaa tarvittaessa myös kristillisen terapian yhteydessä.
Saara KinnunenUlla Dahlen ja Akseli Mäkelä, Kohtaava seurakunta
mielen hyvinvointia rakentamassa, 2022
Aikamedia
Kun ammattilaiset ovat asialla, syntyy hyvää jälkeä. Ulla Dahlenin ja Akseli Mäkelän (ACC:stä
tuttuja) kirja avaa kohtaamattomuuden kipukohtia seurakuntayhteisöissä ja tarjoavat
toteuttamiskelpoisia neuvoja, miten kohtaavasta seurakunnasta voi tulla myös hoitava
seurakunta. Kirja tarttuu arkoihin aiheisiin, kuten mielenterveysongelmien, itsemurha tai muun
kriisiperheen kohtaamiseen seurakunnassa. He myös avaavat osumia ja ylilyöntejä taistelussa pimeyden valtoja vastaan.
Tässä kirja jokaisen paimenen, vastuunkantajan, sielunhoitajan tai terapeutin käteen.
Saara KinnunenEeva VainioTerapeuttinen sielunhoito, Väyläkirjat 2023Jos tähän asti ei ole ollut varteenotettavaa kirjaa sielunhoitoterapiasta, nyt on. Iso kirja-opiston terapeuttisen sielunhoidon kouluttaja ja kehittäjä Eeva Vainio piirtää kattavan kuvan terapeuttisesta sielunhoidosta. Lisäksi hän esittelee Mikael Leimanin kehittämään dialogiseen sekvenssianalyysin, jossa keskeistä on asiakkaan ilmaisun tutkiminen.